h Dolar 32,3277 % 0.23
h Euro 35,1188 % 0.23
h Altın (Gr) 2.303,52 %1,16
h Ons Altın 2.216,14 %0,99
h Bitcoin 2303167 %2.94913
a
  • Antalya Haber Gündemi
  • Gündem
  • Son dakika! Aleyna Çakır’ın ölümünde şüpheli olarak ifadesi alınan Ümit Can Uygun’un annesi ölü bulundu

Son dakika! Aleyna Çakır’ın ölümünde şüpheli olarak ifadesi alınan Ümit Can Uygun’un annesi ölü bulundu

Aleyna Çakır’ın ölümünün ardından şüpheli olarak ifadesi alınan Ümit Can Uygun’un annesi Gülay Uygun, Ankara Keçiören’de kafasından silahla vurulmuş halde bulundu. Olay yerinde hayatını kaybettiği anlaşılan Gülay Uygun’un intihar ettiği ihtimali üzerinde duruluyor. Haberi alıp olay yerine gelen eşi Durak ve oğlu Ümit Can Uygun ise intihardan Müge Anlı ve ekibini sorumlu tuttu. Aleyna Çakır’ın ölümüne ilişkin davada ise Çakır’ın annesinin bugün ifade vermesi bekleniyor.

Aleyna Çakır, 3 Haziran 2020 tarihinde Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir evde ölü olarak bulundu. Şüpheli ölümle ilgili araştırmalar sürerken sevgilisi olduğu iddia edilen Ümit Can Uygun’un, Çakır’a şiddet uyguladığı anlara ait görüntüler sosyal medyaya sızdı. Çakır’ın baygın bir şekilde yerde yattığı görüntülerin Uygun tarafından daha önce sosyal medyada canlı yayınla paylaşıldığı ortaya çıktı.

Bu görüntülerin ardından Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili cinayet ihtimali üzerinde duran polis, Ümit Can Uygun’u gözaltına aldı. Uygun, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bir süredir olayı programında işleyen Müge Anlı, Çakır’ın şiddet gördüğü ana ait ses kaydını da yayınladı.

CANSIZ BEDENİ BOŞ ARAZİDE BULUNDU

Ümit Can Uygun’un annesi Gülay Uygun, sabah saatlerinde evden çıktı. Gülay Uygun’dan bir süre haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. Polis ve Uygun’un yakınları, kayıp kadını aramaya başladı. Gülay Uygun, yakınları tarafından Keçiören’de boş bir alanda başından silahla vurulmuş şekilde bulundu.

Olay yerine çağrılan polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Uygun’un hayatını kaybettiği tespit edildi. Yapılan ilk incelemede ise Gülay Uygun’un intihar ettiği belirlendi. Uygun’un akrabaları ise olay yerine gözyaşı döktü.


Foto: İHA / Müge Anlı bir süredir olayı programında işliyor.

“MÜGE ANLI VE YANINDA ÇALIŞANLAR SUÇLUDUR”

Bu zamana kadar hiç konuşmadığını belirten Ümit Can Uygun annesinin ölümünün ardından şunları söyledi:

* Benim annem şimdi orada yatıyor. Aleyna da orada yatıyor. Aleyna’nın anne babası cayır cayır ağlıyor.

* Kendi babası kızına tecavüz eden kansızın biridir. Bakın bunu kimse unutmasın. Kendi babası kızına tecavüz edip de televizyonda bağıran insandır.

* Şimdiye kadar hep sessiz kaldım. Avukatım bana ‘sessiz kalacağız’ dedi. Ama bu saatten sonra kimse susmayacak. Sizin yüzünüzden benim annem orada yatıyor.

* Bu ölümden de Müge Anlı ve yanında çalışıp da beni 24 saat arayanlar suçludur. ‘Oğlum buraya bağlan’ diyenlerdir. Bizzat hepsinden şikayetçiyim.

“BENİM EŞİM O KADAR GURURLU Kİ DAYANAMADI”

Eşinin mektup bıraktığını belirten Durak Uygun ise, “Benim eşim Müge Anlı’nın bir kelimesine kendinin öldürdü. Benim eşim yanına yazmış ‘benim ölüm nedenim Müge Anlı’dır’ demiş. Benim eşim o kadar gururlu ki dayanamadı. Onları Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.

“BU MÜGE ANLI TERÖRÜDÜR”

“Olayların çözüleceği yer televizyonlar değil, adliyelerdir” diyen ailenin avukatı Çağatay Cengiz ise şöyle konuştu:

* Bu açıkça Müge Anlı terörüdür. Müge Anlı kendisini başsavcılığın, ağır ceza mahkemesinin yerine koyup masum, günahsız bir kadını ailesinden almıştır.

* Ben aileye defalarca ‘hakkınızı adliyelerde arayacağız’ dememe rağmen bazı medya maymunları bu aileyi yok etmek için çeşitli tiyatrolar yapmışlardır.

* Bu resmen Müge Anlı’nın terörüdür. Bu kanalda ‘ben istediğimi konuştururum, istediğimi yaparım’ diyerek özellikle masum bir kadına attığı iftiradır.

* Bana bu sabah mesaj atıp, ‘abi benim bir suçum yok, oğlum suçsuz, ben bu iftirayı nasıl kaldıracağım?’ dedi. Ağlamaklı aradı. Akşamına cansız bedeniyle karşılaştık. Olayları çözecek yer adliyedir.

MEKTUP BIRAKMIŞ

Olay yerinde bulunan ve Gülay Uygun tarafından yazıldığı iddia edilen bir mektupta ise ölümünden Müge Anlı’yı sorumlu tuttuğu öğrenildi. Mektup olay yeri inceleme ekiplerince incelenmek üzere delil torbasına konuldu.

Kaynak: Sözcü/İHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.