h Dolar 32,3539 % 0.1
h Euro 35,4808 % 0.1
h Altın (Gr) 2.322,63 %0,17
h Ons Altın 2.232,08 %0,00
h Bitcoin 2295493 %2.49591
a

Son dakika… Akdeniz’de 5.7 büyüklüğünde deprem! (Son depremler)

Akdeniz’de saat 19:28’de yerin 7.09 kilometre 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada “Deprem sonrası, bölgeye yakın illerimizde, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır” denildi.

Akdeniz’de Girit Adası’nın Kandiye kenti Arvi sahil köyünün 19 kilometre güneyinde meydana gelen ve Atina Jeodinamik Enstitüsü’ne göre 5.7 büyüklüğünde olduğu belirtilen deprem adanın tamamında hissedildi.

AFAD’a göre yerin 7.09 kilometre derinliğinde ve 5.7 büyüklüğünde olan deprem nedeniyle özellikle Kandiye kentinin Arvi ve Phaistos sahil kasabalarında birçok kişinin ev ve iş yerlerinden çıktığı, uzun süre sokaklarda beklediği belirtildi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin 5.6 büyüklüğünde ve yerin 10.7 kilometre derinliğinde meydana geldiğini paylaştı.

“OLUMSUZ BİR İHBAR YOK”

İlk paylaşımında gelişmelerin takip edildiğini belirten AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı yeni açıklamada “Girit Adası yakınlarında meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki deprem sonrası, bölgeye yakın illerimizde, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır” ifadelerini kullandı.

“CAN VE MAL KAYBI BULUNMUYOR”

Girit Adası’nda yayın yapan haber sitesi www.neakriti.gr’nin okuyucularına duyurduğu haberde Phaistos Belediye Başkanı Nikolakis Sarikaris yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığını açıkladı.

Girit Adası’nda itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin alarma geçtiği, dağ köylerinden bazı yardım talepleri geldiği belirtildi.

SON DEPREMLER

Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.