h Dolar 32,5984 % 0.25
h Euro 34,7785 % 0.25
h Altın (Gr) 2.415,80 %-0,69
h Ons Altın 2.301,67 %-1,08
h Bitcoin 2159926 %0.35952
a

Antalya için ‘kuvvetli yağış’ uyarısı!

Antalya‘nın Aksu, Serik, Manavgat ve İbradı ilçeleri ile Isparta çevrelerinde bugün kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, cuma günü Batı Akdeniz’de sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Antalya’nın Aksu, Serik, Manavgat ve İbradı ilçelerinde kuvvetli, iç kesimlerinde ve Isparta çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Öte yandan Meteoroloji’nin MeteoUyarı sistemine göre Antalya, Burdur ve Isparta için turuncu alarm verildi.

Uyarıların bugün için geçerli olduğu kaydedilirken gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı ifade edildi.

SARI VE TURUNCU ALARM NEDİR?

Meteoroloji, sarı alarm için yaptığı açıklamada “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır”, turuncu alarm için yaptığı açıklamada ise “Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir” ifadelerini kullanmıştı.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

* Akdeniz: Parçalı, batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Isparta ve Antalya’nın doğu çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2)olması bekleniyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.