h Dolar 32,5158 % 0.11
h Euro 34,7811 % 0.11
h Altın (Gr) 2.484,87 %0,93
h Ons Altın 2.378,87 %0,01
h Bitcoin 2070335 %4.15308
a

İzmir Bayraklı’da can pazarı

İzmir’i vuran 6.8’lik depremden en çok etkilenen Bayraklı’da yıkılan binanın enkazında kurtarma çalışmaları başladı. Çok sayıda kişi yaralı olarak kurtarıldı. O anlar kameralara böyle yansıdı.

Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem nedeniyle çok sayıda bina yıkılırken enkazlarda arama kurtarma çalışmaları da başladı.


Foto: SÖZCÜ / Enkazda kurtarma çalışmaları sürüyor.

BAŞKAN SOYER’DEN TRAFİK UYARSI

Depremin ardından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Şu anda Bayraklı civarında 20 binada yıkım olduğu ihbarı aldık. Araç kullanımı konusunda vatandaşlarımızı uyarmamız lazım, enkaz kaldırma ekiplerimiz trafik tıkanıklığı nedeniyle oralara ulaşamıyor. Kültür Park’ı açıyoruz, araçları oraya yönlendirmemiz lazım” dedi.

Soyer ayrıca sosyal medya hesabından yayınladığı bir görselle de İzmirlileri uyardı. Soyer paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Bu zor günde birbirimize daha fazla yardımcı olmak, kendimizi ve sevdiklerimizi deprem ve koronavirüsten korumak adına aşağıdaki uyarıları dikkate almanızı rica ediyorum. Dayanışmayı bırakmayalım, bu zor süreci de birlikte atlatalım.”


Foto: Twitter / Soyer’in paylaştığı uyarılar.

Depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremle ilgili bilgi aldı. Erdoğan’ın İzmir’e gideceği öğrenildi.

“DEVLET TÜM İMKANLARIYA İZMİRLİLERİN YANINDA”

Cumhurbaşkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de meydana gelen depremle ilgili, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İzmir halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, deprem ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaraların en kısa sürede sarılması için devletin bütün imkanlarıyla İzmirlilerin yanında olduğunu belirtti” ifadeleri yer aldı.


Foto: SÖZCÜ

Kaynak: Sözcü

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.