h Dolar 32,3325 % 0.25
h Euro 35,0697 % 0.25
h Altın (Gr) 2.284,70 %0,33
h Ons Altın 2.199,75 %0,24
h Bitcoin 2283488 %1.05783
a

Son dakika… AFAD: 4 kişi hayatını kaybetti, 152 yaralı var

İzmir’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve 152 yaralı olduğunu duyuran AFAD, 12 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de enkazlardan 70 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

İzmir’de 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Seferihisar açıkları olan deprem İstanbul dahil tüm Marmara’da hissedildi.

“4 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Koca, şu ifadeleri kullandı:

* İzmir’deki depremde ne yazık ki 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 120 vatandaşımız depremden etkilendi.

* 38 ambulansımız, 35 UMKE ekibimiz ve 2 ambulans helikopterimiz olay yerinde.

* Tüm desteğimizle İzmir halkının yanındayız. Başımız sağ olsun.

70 KİŞİ KURTARILDI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise 4 binanın yıkıldığını açıklayarak “4 can kaybı var, enkazlardan 70 kişi kurtarıldı” ifadelerini kullandı.

AFAD: DEPREMDE 4 CAN KAYBI VE 152 YARALI VAR

Depremde 4 can kaybı ve 152 yaralı olduğunu duyuran AFAD 12 binada arama kurtarma çalışmalarının da sürdüğünü ifade etti.

AFAD tarafından vatandaşlara “Hasarlı binalara girmeyin. Yolları acil yardım araçları için boş bırakın. Evleri terk ederken doğalgaz kokusu yoksa telefonla sesli arama yapmayın. Doğalgaz ve su vanalarını kapatın, elektrik şalterini indirin, vanayı kapatın” uyarıları yapıldı.

AFAD’ın açıklamasında ise şöyle denildi:

* SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre 1’i boğulma olmak üzere 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 152 vatandaşımız yaralanmıştır.

* İzmir’de yıkılan ve hasar gören 12 binada arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

* Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir başta olmak depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmaları devam etmektedir.

* Ayrıca Jandarma, Emniyet ve TSK tarafından JİKU, helikopter ve İHA desteğiyle havadan tarama ve görüntü aktarma çalışmaları yürütülmektedir.

* Deprem sonrasında tüm bakanlık ve İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri teyakkuza geçirilmiş; İstanbul, Afyon, Bursa, Sakarya Kütahya, Eskişehir, Çanakkale, Muğla, Balıkesir, Manisa, Konya, Denizli, Uşak ve Isparta İl AFAD Müdürlükleri bölgeye sevk edilmiştir.

* Ülke genelinde AFAD il ve birlik müdürlükleri teyakkuz haline geçirilmiştir. Ayrıca JAK ve sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilmiştir.

* Ankara, Erzurum ve Diyarbakır’dan 3 askeri kargo uçağıyla çevre illerden AFAD ve JAK arama kurtarma personeli, araç ve ekipmanları bölgeye sevk edilmiştir.

* Sakarya, Bursa ve Afyon’dan toplam 3 mobil koordinasyon tırı bölgeye yönlendirilmiştir. Türk Kızılay tarafından 48 personel, 16 araç ve 25 bin 500 kişiye hizmet verebilecek mobil mutfak ve ekipmanları bölgeye gönderilmiştir.

* UMKE ve 112 Acil Yardım ekiplerinden 53 araç ve 189 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre İzmir, Muğla ve Aydın illerinde toplam 115 sahada enerji ve 10 sahada ise servis kesintisi bulunmakta olup, kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır.

* Bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere AFAD Başkanlığı tarafından 3 milyon TL, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 5 milyon TL acil yardım ödenekleri gönderilmiştir.

* Türkiye Afet Müdahale Planı’na göre arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda tüm çalışma grupları 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir.

BAŞKAN SOYER’DEN TRAFİK UYARISI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, vatandaşlara trafik uyarısında bulundu.

Soyer, “Şu anda Bayraklı civarında 20 binada yıkım olduğu ihbarı aldık. Araç kullanımı konusunda vatandaşlarımızı uyarmamız lazım, enkaz kaldırma ekiplerimiz trafik tıkanıklığı nedeniyle oralara ulaşamıyor. Kültür Park’ı açıyoruz, araçları oraya yönlendirmemiz lazım” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.