h Dolar 32,3813 % 0.18
h Euro 35,0954 % 0.18
h Altın (Gr) 2.325,12 %0,26
h Ons Altın 2.233,48 %0,04
h Bitcoin 2275147 %-0.40324
a

26 saat sonra sağ olarak çıkarıldı

İzmir’de depremden 26 saat sonra bir mucize yaşandı. İlk 3 katı yıkılan 11 katlı Yılmaz Erbek Apartmanı’ndan Halim Sarı’yı sağ olarak çıkardı. Sarı ile ilk teması kuran Tunceli AFAD İl Müdür Cem Erdoğan’ın ‘Halim amcam seni almadan gitmeyeceğiz, kurban olayım biraz daha sabret’ sözleri ise kameralara yansıdı.


Merkez üssü İzmir’in Seferi Hisar İlçesi’nin açıkları olan 6.9 büyüklüğündeki deprem saat 14.51’de Ege ve Marmara bölgesinin tamamını salladı. İzmir’de yıkıma neden olan depremde enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.

Bayraklı’da çalışmaların sürdüğü 8 binadan biri olan Yılmaz Erbek Apartmanı’ndan az önce sevindiren bir haber geldi.

İlk 3 katı çöküp yan yatan 11 katlı Yılmaz Erbek Apartmanı’ndaki arama-kurtarma çalışmaları sırasında çökme yaşanmaması için binaya vinçler ile destek sağlandı.

Binanın zemin katındaki markette bulunduğu sırada enkaz altına kalan Halim Sarı ile temas kuruldu.

Arama-kurtarma görevlilerinin konuştuğu Sarı’nın bilincinin açık olduğu belirlendi. Ekipler 26 saat sonra göçük altından Halim Sarı’yı sağ olarak çıkarmayı başardı. Yaralı olan Sarı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI O ANLARI PAYLAŞTI

İçişleri Bakanlığı, enkaz altındaki Halim Sarı’nın Tunceli AFAD İl Müdür Cem Erdoğan ile konuşmasının yer aldığı görüntüleri yayınladı.

Videoda Cem Erdoğan, enkaz altındaki Halim Sarı’ya “Halim amcam seni almadan gitmeyeceğiz, biz senin için buradayız, kurban olayım biraz daha sabret” ifadeleriyle moral verdiği duyulurken, Halim Sarı’nın ise Erdoğan’a sakince ‘İnşallah’ diye karşılık verdiği görüldü.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.