h Dolar 32,5966 % 0.35
h Euro 34,8247 % 0.35
h Altın (Gr) 2.508,28 %0,97
h Ons Altın 2.395,11 %0,68
h Bitcoin 2098263 %2.92109
a

3 Soprano’dan keyifli bir akşam

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin (Antalya DOB), ‘3 Soprano’ konserinde Ankaralı sopranolar Antalyalılara keyifli bir akşam yaşattı.

Haşim İşcan Kültür Merkezi’ndeki opera sahnesinde gerçekleşen konserde, ’27. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde sahne alan Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin solist sanatçıları Funda Saltaş Ateşoğlu, Çiğdem Önol ve Esin Talınlı bir kez daha Antalyalı müzikseverle buluştu.

Sopranolar, Ankara Devlet Opera ve Bale sanatçısı piyanist Melahat İsmailova’nın piyanosu eşliğinde G. Rossibi, G. Puccini, J. Strauss, A. Alabieww, T. Erdener, E. Kalman, Ü. Hacıbeov, J. Herman, E. Sayan, B. Ayanoğlu gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini seslendirdi. Solistler ‘Çırpınırdı Karadeniz’, ‘Kalbe Dolan İlk Bakış’, ‘Güller ve Dudaklar’, ‘Memleketim’ adlı Türkçe şarkıları da söyledi.

Konseri, Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında belirlenen hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun hale getirilen oturma düzeninde ve maskeli izleyen müzikseverler, opera aryalarından napolitenlere, halk türkülerinden klasik sanat müziğine uzanan geniş bir repertuvar ile neşeli bir akşam yaşadı.

Kaynak: DHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.