h Dolar 32,5740 % 0.09
h Euro 35,0302 % 0.09
h Altın (Gr) 2.434,62 %0,49
h Ons Altın 2.328,33 %0,55
h Bitcoin 2085569 %-3.8583
a

Finike’de üç bölgede karantina kararı alındı

Finike Kaymakamı Zafer Sağ, ilçeye bağlı bir mahalleyle, başka bir mahalledeki cadde ve sokağın 14 gün süreyle karantinaya alındığını duyurdu.

Finike ilçesinde koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması yapıldı. İlçedeki pozitif vaka sayısının yüksek olduğu Yuvalı Mahallesi’nin tamamı, Turunçova Mahallesi’nin ise Adnan Menderes caddesi ile Demirağaç sokak gece 03.00 itibarıyla 14 gün süreyle karantinaya alındı. Karantina kapsamında 3 ana giriş kapatılarak jandarma kontrolünde tutulurken, bölgenin etrafında ise devriye gezen ekip olacağı belirtildi. Bölgede yaşayan vatandaşlar ihtiyaçlarını mahalledeki marketten karşılayacağı, mahalle içinde bulunan kahvehanenin de karantina süresi boyunca kapalı tutulacağı kaydedildi.

Finike Kaymakamı Zafer Sağ, karantinanın başta o bölgede oturan vatandaşların esenliği için uygulandığını belirterek, Finike’de yaşayan diğer vatandaşlara da yayılmasını önlemeye yönelik alınan bir tedbir kararı olduğunu kaydetti. Tedbirlere sağlıklı şekilde riayet edilmesinin önemli olduğunu belirten Kaymakam Sağ, salgını önlemeye yönelik denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü, vatandaşların da öncelikle kendi sağlıkları için maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: DHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.