h Dolar 32,5247 % -0.08
h Euro 34,8151 % -0.08
h Altın (Gr) 2.434,98 %0,22
h Ons Altın 2.335,17 %0,58
h Bitcoin 2118064 %-2.51085
a

Antalya basının 100’üncü yılına özel sayı

Antalya‘nın ilk gazetesi Antalya’da Anadolu Gazetesi’nin yayın hayatına başlamasının 100’üncü yılı ve yayıncısı Haydar Rüştü’yü anmak adına Antalya’da Anadolu özel sayısı hazırlandı. Özel sayı, koleksiyon amaçlı 100 adet basılacak.

Antalya’da basın hayatını başlatan Antalya’da Anadolu Gazetesi’nin yayın hayatına başlamasının 100’üncü yıldönümünde, aynı isimle özel bir sayı yayınlandı. Tek sayı ve tek yaprak olarak yayınlanan Antalya Anadolu 100’üncü Yıl Özel Sayısı’nda, gazetenin kurucusu ve kurucusu Haydar Rüştü’yü anlatan Antalya Basını 100 Yaşında başlıklı bir makale yer alıyor.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi, basın tarihi araştırmacısı Dr. Hasan Üstün’ün koordinasyonunda dijital olarak hazırlanan ‘Antalya’da Anadolu 100’üncü Yıl Özel Sayısı’ koleksiyon amaçlı olarak sınırlı sayıda basılacak. Anadolu’da Antalya Gazetesi’nin kısa tarihini anlatan bir de sesli makale de hazırlanarak çeşitli dijital platformlarda yayınlandı.

ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Engin Korkmaz, Antalya’da basın hayatının 100’üncü yılı nedeniyle önümüzdeki günlerde internet ortamında basının güncel sorunlarının ve kent tarihinin ele alınacağı iki etkinlik düzenleyeceklerini açıkladı. Korkmaz, Antalya’da basın hayatını başlatan Haydar Rüştü ve Antalya’da Anadolu Gazetesi isimlerinin kentte bir sokağa verilmesi için yerel yönetim organlarına başvuru yapacaklarını, Antalya basınının 100’üncü yılı nedeniyle bir anı pulu basılması talebiyle de PTT’ye başvuracaklarını söyledi.

HAYDAR RÜŞTÜ VE ANTALYA’DA ANADOLU

Antalya basın hayatı gazeteci Haydar Rüştü’nün 19 Aralık 1920’de yayınladığı şehrin ilk gazetesi ‘Antalya’da Anadolu’ ile başladı. İzmir’de yayınlanan Anadolu gazetesi kentin işgali sonrasında kapatılınca Antalya’ya taşınarak ‘Antalya’da Anadolu’ adıyla yayınlanmıştı. Gazete Milli Mücadele’nin Akdeniz’deki sesi olarak görev yapmıştı. Antalya’da Anadolu’yu 553 sayı yayınlayan Haydar Rüştü, İzmir’in kurtuluşu sonrası geri dönmüştü.

Kaynak: DHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.