h Dolar 32,5038 % 0.08
h Euro 34,7826 % 0.08
h Altın (Gr) 2.496,26 %0,50
h Ons Altın 2.391,52 %0,54
h Bitcoin 2083717 %0.60222
a

Serik’e yeni anaokulu temeli atıldı

Antalya‘nın Serik ilçesinde ihalesi tamamlanan yeni ana okulu binasının temeli atıldı. Bir okulun da güçlendirme çalışmaları başladı.

Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Gedik’te temeli atılan anaokulu ve Alacami Mahallesi’ndeki güçlendirilme çalışması başlayan Kadir Demir İlk ve Ortaokulu binalarında incelemelerde bulundu.

Gedik’te yaklaşık 8 dönümlük araziye yapılması planlanan anaokulu için ihale aşaması tamamlandı. Taban oturum alanı 570 metrekare olan ve 4 derslikten oluşacak binanın yaklaşık maliyeti 2 milyon lira. 5 ay süre verilen okul binası tamamlandığında 200 öğrenciye hizmet verecek. Şu anda ilçede bağımsız 2 anaokulu faaliyette olup, temeli atılan okul üçüncü, Kadriye’de hayırsever iş insanı Adnan Yılmaz tarafından yapılacak okul ile 4 anaokulu olacak.

Öte yandan hayırsever iş insanı Kadir Demir tarafından 1999 yılında yaptırılan ancak deprem tetkikleri sonucu güçlendirme çalışması kararı alınan ve güçlendirme çalışması ihalesi tamamlanan Alacami Kadir Demir İlk ve Ortaokulu’nda tadilat çalışmaları başladı. Yaklaşık 800 bin lira maliyeti açıklanan okul için yeni kolon çalışması, çatı, elektrik sistemi, kapı ve pencereler, ıslak zeminler, engelli asansörü, yangın merdiveni, iç cephe sıva, dış cephe kaplama ve boya çalışmaları yapılacak. Okul ocak ayında tamamlanacak.

Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, “Yüklenici firma 5 aylık süreyi çok iyi kullanması lazım. Firmaya Kaymakamlık olarak ikazımızı yaptık. İnşallah cezaya kalmadan süresinde inşaatı teslim eder” dedi.

Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de “Şu anda faaliyette 2 anaokulumuz var. Bu üçüncü olacak. Proje YİKOB tarafından hazırlandı. Yaklaşık maliyet 2 milyon lira. Özel bir proje. 570 metrekare alana yapılacak. Eylül ayında ihalesi yapıldı. Ekim ayında yer teslimi yapıldı. Firma şu an başladı. Bitince toplam 4 derslikten oluşacak. 200 öğrenci kapasiteli olacak” diye konuştu.

Kaynak: DHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.