h Dolar 32,4504 % -0.15
h Euro 34,8290 % -0.15
h Altın (Gr) 2.441,26 %0,23
h Ons Altın 2.337,84 %0,27
h Bitcoin 2075599 %-1.97255
a

Antalya’da ‘sürgün’ tartışması

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde 33 yıldır çalışan Ayhan Dumlupınar’ın Elmalı’ya görevlendirilmesine tepki veren Milletvekili Hasan Şubaşı ve CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu’na Başkan Muhittin Böcek’ten yanıt geldi. Böcek, isim vermeden yaptığı paylaşımda “Kime ne yaptıysam hak etmiştir, bir de zamanını beklediklerim var” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda müdür olarak görev yapan Ayhan Dumlupınar geçen günlerde Elmalı İlçe Hizmet Birimi’ne müdür olarak görevlendirdi. Büyükşehir Belediyesi’nde Hasan Subaşı döneminden bu yana görev yapan Dumlupınar’ın görev yeri değişikliği büyük şok etkisi yarattı.

Dumlupınar’ın sürgün edildiği iddiaları üzerine Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, sosyal medya hesabından karara tepki gösterdi. Paylaşımında Başkan Muhittin Böcek’i etiketleyen Subaşı, “Ne demek sürgün? Bir belediyeci olarak hiç sevmediğim bir konu! Hem kamuya hem insanlığa zarar, kimseye yararı yok. Hele böylesine pırıl pırıl insanlar için ne büyük ayıp! Bu zararlı alışkanlığı lütfen siz bari sürdürmeyin” dedi.

Paylaşımın ardından Muhittin Böcek’in hastanede yattığı süreçte Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüten CHP Meclis Üyesi Mehmet Hacıarifoğlu da karara tepki gösterdi. Hacıarifoğlu, Hasan Subaşı’nın paylaşımının altına şu yorumu yaptı:

“Yazıklar olsun. Binlerce kişinin çalıştığı belediyede bula bula 33 yıl belediye için izin bile kullanmadan çalışan Ayhan Dumlupınar’ı mı buldunuz? Sürgünü bırakın ödüllendirilmesi gereken bu arkadaşın bir yanlışını söyleyin ben belediye meclis üyeliğinden istifa edeceğim. Ayıptır ayıp. İnsanda biraz vicdan olur.”

BAŞKANDAN YANIT GELDİ

Paylaşım ve yorumların ardından akşam saatlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, “Kime ne yaptıysam hak etmiştir, bir de zamanını beklediklerim var” diyen Böcek’in bu paylaşımı, Hasan Subaşı ve Mehmet Hacıarifoğlu’na yanıt olarak değerlendirildi.

Kaynak: DHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.