h Dolar 32,3731 % 0.14
h Euro 34,9795 % 0.14
h Altın (Gr) 2.323,76 %0,20
h Ons Altın 2.233,48 %0,04
h Bitcoin 2280479 %1.3964
a

Saklıkent’te 7’den 70’e kar sevinci

Antalya‘nın Konyaaltı ilçesinde yer alan kayak merkezi Saklıkent’te kar kalınlığının artmasıyla hareketli günler yaşanıyor. Profesyonel kayak takımı ile kayanların yanı sıra plastik leğenlerle kayanlar, renkli görüntüler oluşturdu. Konyaaltı Belediyesi ekipleri de yolların açık kalması için çaba sarf ediyor.

Antalya’nın 2 bin 500 rakımlı Beydağları yamaçlarındaki Saklıkent Kayak Merkezi, son kar yağışı ile hareketlendi. Karın etkisinin artırmasının ardından iş makineleri, pistlerdeki karları sıkıştırarak, kayak ve snowboard için hazırlıkları tamamladı. Profesyonel kayak hocaları ve eğitmenler, sabahın ilk ışıklarıyla pistte deneme kayağı yaptı. Pistin kayağa uygun olduğunun açıklanmasının ardından profesyonel kayakçıların yanı sıra vatandaşlar, Saklıkent’in yolunu tuttu. Renkli görüntülerin çıktığı Saklıkent’te profesyonel kayakçıların yanı sıra plastik leğenleriyle kayak merkezine gelen vatandaşlar, karın keyfini yaşadı.

BELEDİYE EKİPLERİ NÖBETTE

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, kış turizminin önemli duraklarından biri olan Saklıkent’in yollarını sezon başlamadan önce yenilediklerini söyledi. Kışın da yolların açık kalması için mücadele ettiklerini belirten Esen, nöbetçi ekiplerin önemli kavşaklarda hazır tuttuklarını aktardı. Esen, ekiplerin kar yağışına bağlı olarak da yollarda tuzlama yaptıklarını açıkladı.

Kaynak: DHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.