h Dolar 32,3476 % 0.29
h Euro 35,1397 % 0.29
h Altın (Gr) 2.307,36 %1,33
h Ons Altın 2.220,95 %1,20
h Bitcoin 2286148 %2.5873
a

Son dakika… Korsanlar tarafından kaçırılan 15 Türk denizci serbest bırakıldı

Nijerya’nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında Mozart isimli gemiden korsanlar tarafından kaçırılan 15 Türk gemici serbest bırakıldı.

Gemicilik şirketinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Borealis Maritime ve Boden Denizcilik olarak büyük bir mutlulukla bildirmek isteriz ki, 23 Ocak 2021 tarihinde, Gine Körfezi’nde MV MOZART isimli gemimizden kaçırılan on beş mürettebatımız tamamı bugün itibarı ile serbest bırakılmıştır ve artık güvendedirler.

* Tüm personelimiz aileleriyle temas halindedirler ve en kısa sürede Türkiye’ye döneceklerdir.

* Bu sıkıntılı süreçte, gösterdikleri güç, güven ve sabır için mürettebatımıza ve ailelerine tebriklerimizi ve teşekkürlerimizi sunmayı borç biliriz.

* Bu zorlu üç hafta boyunca verdikleri destek için Türk ve Nijerya Hükümetlerine, tüm devlet kurumlarına ve görevlilerine, karada ve denizde görev yapan tüm Borealis topluluğuna ve bu sorunu çözmemize yardımcı olan herkese teşekkür ederiz.

* MOZART adlı gemimize yapılan ilk saldırıda hayatını kaybeden arkadaşımız ve meslektaşımızın ailesine tekrar sabır diler, gemilerini güvenli bir yere geri getirirken gösterdikleri cesaret ve disiplin için gemide kalan üç mürettebatımızı tekrar tebrik ve teşekkür ederiz.

* Personelimiz aileleriyle güvenli bir şekilde bir araya geldiğinde yeni bir açıklama yapılacaktır.

ÇAVUŞOĞLU, AİLELER İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geminin kurtarılan mürettebatının aileleri ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Nijerya açıklarında kaçırılan ‘Mozart’ adlı geminin kurtarılan mürettebatlarının tamamının aileleri ile telefonla görüşmüştür” denildi.

NE OLMUŞTU?

23.01.2020 tarhinde Gine Körfezi’nde Nijerya açıklarında MV MOZART isimli konteyner gemisine korsanlar saldırmış, 15 Türk personeli kaçırılmıştı.

Arbede esnasında Azerbaycan uyruklu 1 personel öldürülmüş, gemide kalan 3 Türk personel Gabon, Port-Gentil limanına demirlemişti.

Saldırıdan kurtulan 3 Türk personel Furkan Yaren, İlhan Süha Tatlıgül, Bahadır Yeşilalan Türkiye’ye dönmüştü.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.