h Dolar 32,3490 % 0.29
h Euro 35,1360 % 0.29
h Altın (Gr) 2.309,81 %1,43
h Ons Altın 2.221,65 %1,24
h Bitcoin 2289442 %2.9906
a

Memurevleri, patlayan su borusu yüzünden ‘Venedik’ gibi oldu

Muratpaşa İlçesi’ndeki bir sokakta değiştirilmek istenilen yer altındaki su borusu için yapılan kazı çalışması sırasında kepçe yanlışlıkla ana vanayı parçalayınca ana boru patladı. Sokakta bir anda sel baskını görüntüsü oluştu.

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) ekibi, Memurevleri Mahallesi’nde 205’nci sokaktaki yer altından geçen çürümüş arızalı su borularının değişimi için sabah saat 09.00’da iş makineleriyle yol ortasını kazmaya başladı.

Saatler süren çabaya rağmen boru yenileme işlemi tamamlanamadı, kazılan çukur biraz daha derinleştirilmek istenirken kepçe görünmeyen ana vanaya dokundu ana su borusu patladı, kuvvetli tazyikli su yola fışkırdı.

Sokak adeta su baskınına uğradı, otomobiller yolda ilerlemede güçlük çekti vatandaşlar karşıdan karşıya geçmekte zorlandı. Sokakta yaşayanlar sıkıntılı anlar yaşayınca ASAT ile mahalle muhtarı Muhammet Bıcıoğlu telefon yağmuruna tutuldu, şikayetler arttı. ASAT’ın yöneticileri sokağa geldi. Ana vana kapatılarak suyun akışı durduruldu, patlayan ana borudan geçen su kesildi. Borunun tamiri için çalışmalar gece geç saate kadar sürdü, binalara gün boyu su verilemedi.

Mahallelinin tepkisiyle karşılaşan ASAT yetkilileri, toprak altındaki çürüyen borulara ulaşabilmek için yapılan kazı çalışması sırasında kepçenin yanlışlıkla ana vanaya dokunması sonucu su taşıyan ana borunun patladığını ifade edip muhtar Muhammet Bıcıoğlu ile semt sakinlerinden özür diledi.

Kaynak: DHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.