h Dolar 32,3686 % 0.15
h Euro 34,9801 % 0.15
h Altın (Gr) 2.324,30 %0,22
h Ons Altın 2.233,48 %0,04
h Bitcoin 2277925 %1.15178
a

‘Kaymakamlıktan geldik’ diyerek hırsızlık yaptılar

Antalya‘nın Manavgat ilçesinde ‘Kaymakamlıktan geldik, odun kömür yardımı yapacağız’ diyerek oyaladıkları kadının evinden 4 bin lirayı çalan 3 şüpheli jandarmanın takibi sonucu Denizli’de yakalandı. Tutuklanan şüphelilerin Denizli ve Uşak’ta benzer yöntemle 6 ayrı hırsızlık olayının da faili olduğu belirlendi.

Manavgat’ın Çavuşköy Mahallesi’nde Havva Ö.’nün yaşadığı eve geçen salı günü arkasında odun olan ve plakası sökülmüş kamyonetle gelen kimliği belirsiz 3 kişi, ‘Kaymakamlıktan geldik, odun kömür yardımı yapacağız’ dedi. Kimliği belirsiz kişilerden biri Havva Ö.’ye odun kömür yardımı yapmak için bazı şartları taşıyıp taşımadıklarını araştıracaklarını söyledikten sonra iki kişi evi kontrol ederken, bir kişi de çeşitli sorular sorarak oyaladı. Şüpheli kişiler, Havva Ö.’ye şartları taşımadığını söyleyerek evden ayrıldı. Bir süre sonra durumdan şüphelenen Havva Ö. evde bulunan 4 bin lira parasının yerinde olmadığını görünce jandarmayı arayarak şikayette bulundu.

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekibi tarafından güvenlik kameralarında yapılan incelemede kamyonetin geliş ve gidiş istikametiyle plakası tespit edildi. JASAT ekibi tarafından yapılan araştırmada Denizli ve Uşak’ta benzer yöntemlerle 6 hırsızlık olayının meydana geldiğini ve bütün olaylarda aynı aracın kullanıldığını tespit etti. Manavgat JASAT ekibi, 35 EB 2926 plakalı kamyonetin Denizli’de olduğunu belirleyince Denizli İl Jandarma Komutanlığı’na bilgi verildi.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durdurulan kamyonette bulunan A.D., S.K. ile K.K. gözaltına alındı. Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler, savcılık tarafından sorgulanmalarının ardından sevk edildikleri sulh ceza hakimi tarafından tutuklandı.

Kaynak: DHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.