h Dolar 32,4028 % 0.22
h Euro 35,0559 % 0.22
h Altın (Gr) 2.324,96 %0,25
h Ons Altın 2.233,48 %0,04
h Bitcoin 2277049 %-1.37165
a

Isparta’da başlayan yangın yerleşim yerlerine ulaştı

Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı olan Çandır köyü yakınlarında yer alan Yazılı Kanyon bölgesinde devam eden orman yangını rüzgarında etkisiyle büyümeye devam ediyor. Alınan bilgiye göre bazı yerlerde yangın evlere kadar ulaştı. Vatandaşlardan evlerini terk etmeleri istendi.

Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır köyü yazılı kanyon mevkiinde bugün saat 11:30 sıralarında yangın çıktı. Yangın kısa sürede rüzgarın da etkisi ile büyüyerek Şeyhler köyüne doğru ilerledi. Yangına havadan ve karadan müdahale edilmeye çalışılırken, vatandaşlardan evlerini tahliye etmeleri istendi. Vatandaşlar, evlerindeki bazı eşyalar ile büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını alarak, bölgelerini tahliye etmeye başladı.

BAKANDAN AÇIKLAMA

Yangın hakkında açıklamada bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; “Isparta’da Sütçüler mevkisinde 11.30 sularında bir yangın daha çıktı. Ona da hemen 1 uçak, 15 arazöz, 200’ün üzerinde personel sevk ettik, çalışmalara başladık. Isparta Sütçüler’de bir yangının çıktığı öğrenildi” dedi. Çandır Köyü Yazılı Kanyon Tabiat Parkı bölgesinde ki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevlere müdahale için bölgeye ekipler sevk edildi.Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor” dedi.

Kaynak: Sözcü

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.