h Dolar 34,0906 % 0.18
h Euro 38,0846 % 0.18
h Altın (Gr) 2.833,59 %0,16
h Ons Altın 2.587,09 %0,03
h Bitcoin 2149777 %3.17205
a

Kepez’den can dosta sıcacık dokunuş

Patileri yaralanan sokak köpeği, Kepez Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edildi. Veterinerlik personelinin sıcacık dokunuşu karşısında sakinliği ile dikkat çeken sokak köpeğine ‘Uslu’ adı verildi.

Kepez Belediyesinin Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi, Altıayak Mahallesi’nden gelen bir ihbarı değerlendirerek hızla harekete geçti. Bölgeye giden ekipler, patileri yaralanmış olan köpeği bulunduğu yerden alarak acilen tedaviye başladı. Veteriner hekimler tarafından patilerindeki yaralar, dikkatli bir şekilde temizlendi. Yaralar için açık yara tedavisi uygulanarak enfeksiyon riskine karşı gerekli tedbirler alındı. Kene ve pireler için dış parazit yapıldı. Köpeğin tedavi süreci boyunca, veterinerler ve merkez çalışanları büyük bir özveri ve hassasiyet gösterdi. Antibiyotik tedavisi uygulanarak yaralı patiler günlük pansuman edildi. Sevimli köpeğin genel sağlık durumu ise hızla iyileşmeye başladı. Tedavi süreci boyunca sakin ve uyumlu tavırlar sergileyen köpeğe ‘Uslu’ adı verildi.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, yaralı köpeği ihbar eden mahalle sakinlerine teşekkür etti. Sokak hayvanlarına yönelik gösterilen duyarlılığın önemine vurgu yaparak, vatandaşların bu tür ihbarlarla belediyeye destek olmalarının büyük değer taşıdığını belirtti. Başkan Kocagöz, “Sokak hayvanlarının sağlığı ve güvenliği bizim için çok önemli. Bu tür ihbarlarla bize yardımcı olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Birlikte, daha merhametli ve duyarlı bir toplum oluşturmak, sokaktaki canlarımıza daha şefkatli olabilmek için çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.